Språkresa

Hur du kommer igång med din språkresa

Publicerad av

Den som älskar att lära sig om andra kulturer och språk har säkerligen suttit och tänkt över hur ens språkresa hade sett ut. Vilka språk vill du studera lite närmare? Vilka kulturer vill du lära dig lite mer om? Vilka platser runtom i världen vill du se?

Idag finns det många organisationer som kan hjälpa en att förverkliga sina drömmar och språkresor är inte alls långt ifrån.

Organisationer som Education First m.fl har hjälpt många komma igång med sina språkresor och förverkligat dessa utan mycket möda. Det är väldigt enkelt att komma igång med sin språkresa. Detta inlägg avser hjälpa den intresserade på traven.

Förbereda sig

Först och främst är det bra att veta att en språkresa innebär en resa bort från hemmet. Du kommer således vara borta och bör se till så att detta kommer vara möjligt för dig.

Har du saker där hemma som du behöver ta hand om innan du åker iväg? Hur länge planerar du att vara borta? Har du någon som tar in posten? Kan du ändra post några månader i förväg så att en postbox fylls istället för din post där hemma? Eller kan en granne ta in posten under tiden du är bortrest?

Vidare är det bra att överväga det ekonomiska en språkresa hade inneburit. Har du skulder hemma som du borde ta hand om innan du åker iväg? Kan ett skuldfinansieringslån vara något att överväga eller kan du betala av eventuella skulder direkt med pengar från kontot?

Har du fakturabetalningar som du kan avsluta eller betala via autogiro?

Så fort allt där hemma är redo och du verkligen kan åka iväg i några veckor, eller flera månaders tid så är det därefter bara att gå vidare med processen.

Komma igång med Education First

Förutsatt att du har allt i ordning och kan resa iväg under en längre tid så tar du helt enkelt kontakt med Education First och visar ett intresse.

Education First kan guida dig igenom hela processen. Det de inte kan hjälpa dig med är allt det privata där hemma. Denna del av processen kan inte understrykas nog. Så fort allt är i sin ordning dock kontaktar du EF och börjar därefter planera din språkresa.

Var är drömmålet? Vilka språk och kulturer vill du lära dig lite mer om?

Education First har allt. Du åker inte själv utan åker med andra som delar ditt intresse. På så vis träffar du nya människor och har kul på en språkresa som få har möjligheten att uppleva.

Vikten av att ta vara på ungdomen och uppleva språkresor medan man kan

När man väl vuxit upp och börjat bygga ett liv eller till och med en familj kan det vara oerhört svårt att helt enkelt bege sig iväg under flera månaders tid. Därför är det viktigt att vara medveten om sin ungdom och ta vara på den tiden—då man inte återfår den tid och frihet man har de åren.

Som student bör du därför överväga en språkresa och uppleva resmålen under studentåren. På så vis kan du avnjuta en resa med få förpliktelser. Åk helt enkelt iväg och njut av dina yngre år så kommer resorna vara minnen för livet.